Huis Op Die Heuwel

Huis Op Die Heuwel
Huis Op Die Heuwel

Video: Huis Op Die Heuwel

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Huis Op Die Heuwel 2023, Februarie
Anonim

Die gebou is deel van 'n plan om die hele museumkompleks op te knap, geleë in 60 hektaar beboste land naby 'n klein stadjie in New England.

Stone Hill Center is 'n klein gebou wat op 'n heuwel bo die hoofmuseumkompleks opgerig is. Die meeste daarvan word deur restourasiewerkwinkels beset, maar daar is ook twee sale vir tydelike uitstallings.

Die struktuur self is 'n baie eenvoudige samestellingskema: twee stapelbeton "pype" met reghoekige deursnit met geglasuurde punte wat aan mekaar verbind is. Hul elementêre vorm word verlig deur twee driehoekige binnehowe begrens deur hoë mure met hekopeninge daardeur gesny.

Ando gebruik liggrys beton, tradisioneel vir sy geboue, as die hoofmateriaal van die sentrum, maar verlevendig dit in die binneland met sederhout van verskillende skakerings, sowel as die aktiewe gebruik van beglazing, omring in donker metaalrame. Die werkswinkels is op die eerste vlak van die gebou geleë, die galerye is op die tweede en die uitsigte wat deur die groot vensters oopgaan, verander die omliggende landskap in skilderagtige panele, wat as kunswerke in die sale ingesluit word.

Maar die belangrikste eienskap van die nuwe gebou is die subtiele verband met die natuurlike omgewing. Om dit met groen te omring, is meer as 300 bome geplant, hoofsaaklik aspens, wat die lae gebou verberg vir besoekers wat na die top van die heuwel klim, langs brûe en langs sagte trappies beweeg. Dit kan tussen die bome gesien word as 'n kronkelende paadjie hulle na die muur van die gebou lei, wat hulle dwing om deur die gebou te gaan, deur een van die binnehowe te gaan en uiteindelik uit te gaan na die ingang van die ingeslote voorportaal. Van daar moet jy opgaan na die tweede verdieping - na die galerye - waarheen jy ook wil gaan na die einde: na 'n oop driehoekige terras, wat uitsteek in die ruimte van die vallei onder die heuwel, soos die boog van 'n skip. Dit skep 'n gevoel van rigtinggewende beweging, wat nie dikwels die doel van moderne argitekte is nie.

Die Stone Hill-sentrum is net Ando se eerste vir die Clark Institute: teen 2013 verskyn 'n nuwe multifunksionele struktuur en 'n spieëldam met vier kunsmatige watervalle langs die twee gerekonstrueerde ou geboue van die museum, almal ontwerp deur hierdie Japannese argitek.

zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem
zoem

Gewild by die onderwerp