Kleuterskool: Argitektoniese Oplossing

Kleuterskool: Argitektoniese Oplossing
Kleuterskool: Argitektoniese Oplossing

Video: Kleuterskool: Argitektoniese Oplossing

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Gedragsdeskundige: 'Mannen uit kinderopvangen weren niet de oplossing' 2023, Februarie
Anonim

Die demografiese krisis in Moskou herstel geleidelik, en is direk afhanklik van rykdom. En die kleuterskoolkrisis sal steeds nie verdwyn nie, alhoewel aan die buitewyke van die kleuterskool redelik aktief gebou en herbou word. Hierdie lente het die middestad aan die beurt gekom. In opdrag van die departement van onderwys in Moskou en die burgemeester persoonlik, het die hoofargitek van Moskou bekende Moskou-argitekte uitgenooi en hulle genooi om na te dink oor projekte vir die heropbou (of volledige vervanging) van twintig kleuterskole binne die Tuinring. Die Moskomarkhitektura tree dus self op as die klant vir die "argitektoniese" kleuterskole. Drie projekte is na die werkswinkel van Dmitri Alexandrov.

Die meeste van die betrokke kleuterskoolgeboue is in die 1950's en 1960's gebou. en was baie progressief vir hul tyd. Maar daardie kinders, vir wie hulle gebou is, bring hul kleinkinders al hierheen, en die geboue is vervalle, en daarbenewens is daar nou twee keer soveel kinders daar. Laasgenoemde het die belangrikste taak vir argitekte bepaal - dit is nodig om so 'n oplossing voor te stel sodat die vermoë van kleuterskole ten minste verdubbel word, en ook die aangrensende gebied maksimaal te gebruik vir die reël van speelgronde.

Een van die kenmerke van Dmitry Alexandrov se projekte is dat al drie die kleuterskole nie vernietig en herbou word nie, maar gerekonstrueer word, en sommige volumes voltooi. Volgens Dmitry Aleksandrov “was dit ook moeilik om die klant te oortuig dat heropbou in hierdie geval 'n winsgewender en vinniger maatstaf is as sloping”.

Die argitekte was aandag aan sowel die bestaande geboue as die bome rondom hulle, die stedelike landskap en, belangriker, die behoeftes van die kleuterskole self. Voordat die ontwerpers begin het, het die argitekte met die regisseurs gesels en hul wense uitgevind. En gevolglik is 'n algemene idee vir die drie projekte gevorm. Een van die belangrikste kenmerke daarvan is die ruimtelike skeiding van kinders se groepe van tydelike verblyf (wat nie slaapkamers benodig nie) en permanente verblyf (diegene wat slaapkamers benodig). Die groepe is verdeeld, maar daar is 'n skakel tussen hulle - 'n gemeenskaplike area met 'n eetkamer, speelkamers, gimnasiums en 'n swembad.

In die projek van 'n kleuterskool in die binnehof in die Bolshaya Gruzinskayastraat, het die argitekte gepoog om 'n "parkpaviljoen" uit die gebou van die kleuterskool te maak, dit wil sê groen die gebied soveel as moontlik. Daar sal drie wandelareas vir verskillende soorte groepe rondom die gebou georganiseer word, elk voor sy eie gebou. Vir tydelike groepe het die argitekte voorgestel om die ou gebou te herbou deur 'n derde verdieping toe te voeg, en daarteenoor 'n nuwe gebou vir tydelike groepe te bou, wat die hoogte en modulus van die bestaande gebou weerspieël. Tussen die twee geboue is daar 'n glasgalery op twee verdiepings met 'n groter module - dit is 'n algemene ruimte vir alle kinders, ongeag die groep, waar daar 'n eetkamer, sport- en musieksale, 'n swembad is. Hierdie gebou is deur en deur sigbaar en skep nie hindernisse vir die visuele vloei van een groen ruimte na die ander nie, en die beglazing gee baie natuurlike lig aan presies die kamers wat dit nodig het.

Die fasades van die gebou het 'n oranje bekleding, waarvan die helder kleur effens beperk word deur die algehele erns van reguit lyne. Die binnekant van die gebou is versier met die mees omgewingsvriendelike materiale - terracotta teëls en hout.

Die tweede kleuterskool, in Novokuznetskaya-straat, is die kleinste van die drie.In die eerste weergawe moes dit gesloop en herbou word, bestaande uit vyf veelkleurige bundels. Elke volume het 'n asimmetriese geveldak met 'n ander hellingshoek van die vliegtuie. Hierdie dakke lyk egter nie op die dak nie, maar ook op die skuins van die boonste gedeelte van die mure - die vertikale en skuins vlak se tekstuur is dieselfde. Op plekke waar die mure 'gebreek' is, is vensters gerangskik en is ook rye vensters in die oppervlaktes van die muurdakke bedink wat die binnekant van bo verlig. Alles saam, veral as dit van bo af gesien word, lyk soos 'n speelding van 'n kind, bestaande uit figure van verskillende kleure en effens verskillende vorms, op een as gespan. In 'n speelding kan sulke figure gedraai word - hier wil dit voorkom asof die huise wat op een pen aangebring is, deur iemand geskud is en dit gevries het tydens die wedstryd. Wat in hierdie geval nogal gepas is.

In die tweede (goedgekeurde) weergawe word die kleuterskool op Novokuznetskaya nie veronderstel om afgebreek te word nie, maar om te herbou en voltooi met erksvensters, klein syvlerke en 'n soldervloer. Ou volumes word met bakstene gekonfronteer, nuwe is wit of liggeel, klip. Die aanhangsels bevat 'n sport- en musieksaal en 'n swembad. Kinderslaapkamers, verdeel in klein vertrekke in die ou gebou, is op versoek van die opvoeders heeltemal herontwerp - na heropbou sal dit groter word en een groep sal in elke slaapkamer inpas.

Die kleuterskool in Kotelnichesky Lane staan ​​op 'n steil helling in die rigting van die Moskva-rivier. Daarom het die bestaande gebou 'n gevel van twee verdiepings in die een rigting, en 'n gevel van vier verdiepings aan die ander kant. Dit het die skrywers op die idee gedruk om relatief gesproke groepe van tydelike en permanente verblyf in terme van hoogte te verdeel. Die sone van permanente groepe is geleë in die hoofgebou bo, en vir groepe van tydelike verblyf word beplan om 'n klein nuwe gebou aan die kant van die rivier te bou, wat dit verbind met spesiale gange met die hoofspeel- en sportsale. Vanweë die verskil in reliëf, het die argitekte ruimte gekry om die swembad te plaas - in die semi-ondergrondse vloer en dit met natuurlike lig rondom die omtrek verlig. Bo die swembad is daar 'n groen grasperk waar kinders kan speel en selfs motors wat die kleuterskool bedien, kan opry. Die argitekte het ook die halwe-eeuse bome wat in die tuin groei, bewaar en dit as basis geneem vir 'n nuwe landskapoplossing. Ingebou in die landskap en landskap, die gras op die dak en die edele donker baksteen laat die gebou lyk soos byvoorbeeld die voormalige skool by die Duitse ambassade in Mosfilmovskayastraat, gee dit 'n sekere mate van strengheid en tradisie, inherent aan die voorkoms van Europese onderwysinstellings.

Ons kleuterskole is lank volgens standaardprojekte gebou. Onlangs het individuele, argitektoniese projekte van skole begin verskyn - nou is dit waarskynlik die jonger kinders se beurt. Om 'n plaasvervanger vir die grys "Chroesjtsjovs" vir kinders te vind, om dit uit te dink - dit moet erken word, is 'n onderwerp vir argitektoniese besinning. Daarom is dit streng gesproke nie sleg dat die owerhede bekende argitekte betrek het by die ontwerp van kleuterskole in die middestad nie. Dit is heel waarskynlik dat nuwe idees en tegnieke tydens die ontwerpproses na vore sal kom; miskien sal hierdie idees later oorgedra word na standaard konstruksie … Of miskien sal private ontwerp heeltemal in hierdie sfeer kom - wie weet.

zoem
zoem
Проект реконструкции детского сада на ул. Большая Грузинская
Проект реконструкции детского сада на ул. Большая Грузинская
zoem
zoem
Проект реконструкции детского сада на ул. Большая Грузинская
Проект реконструкции детского сада на ул. Большая Грузинская
zoem
zoem
Проект реконструкции детского сада на Новокузнецкой ул. Вариант 1
Проект реконструкции детского сада на Новокузнецкой ул. Вариант 1
zoem
zoem
zoem
zoem
Проект реконструкции детского сада на Новокузнецкой ул. Вариант 2
Проект реконструкции детского сада на Новокузнецкой ул. Вариант 2
zoem
zoem
Проект реконструкции детского сада на Новокузнецкой ул. Вариант 2
Проект реконструкции детского сада на Новокузнецкой ул. Вариант 2
zoem
zoem
Проект реконструкции детского сада на Новокузнецкой ул. Вариант 2
Проект реконструкции детского сада на Новокузнецкой ул. Вариант 2
zoem
zoem
zoem
zoem
Проект реконструкции детского сада в 1-м Котельническом переулке
Проект реконструкции детского сада в 1-м Котельническом переулке
zoem
zoem
Проект реконструкции детского сада в 1-м Котельническом переулке
Проект реконструкции детского сада в 1-м Котельническом переулке
zoem
zoem

Gewild by die onderwerp